Înregistrarea Divorțului Suedez în România
Procesul de înregistrare a unui divorț suedez în România este similar cu cel din Finlanda, dar există câteva diferențe specifice.
- Obținerea Certificatului de Divorț: În Suedia, certificatul de divorț este emis de către Statistiska centralbyrån (Biroul Central de Statistică). Acest document confirmă că divorțul a avut loc și oferă detaliile necesare.
- Înregistrarea Divorțului: La fel ca în Finlanda, Suedia este membră a Uniunii Europene, așa că procesul de înregistrare este identic. Conform Regulamentului (CE) 2201/2003, certificatul de divorț nu trebuie legalizat și poate fi înregistrat direct la Oficiul Stării Civile relevant.
- Documentele Necesare: La fel ca în cazul unui divorț din Finlanda, vei avea nevoie de următoarele documente:
- certificatul de divorț;
- certificatul de naștere și de căsătorie al solicitantului;
- certificatul emis pe baza Regulamentului (CE) 2201/2003;
- declarați3. Documentele Necesare: La fel ca în cazul unui divorț din Finlanda, vei avea nevoie de următoarele documente:
- certificatul de divorț;
- certificatul de naștere și de căsătorie al solicitantului;
- certificatul emis pe baza Regulamentului (CE) 2201/2003;
- declarațiile soților legate de numele după divorț;
- o procură, dacă este cazul【10†source】.
Este important de menționat că dacă divorțul a fost pronunțat într-o țară care nu este membră a Uniunii Europene, procesul de înregistrare în România va fi diferit. În acest caz, vei avea nevoie de un certificat care confirmă faptul că decizia de divorț a fost finală (certificat de neapelare). Mai mult, decizia de divorț trebuie recunoscută în România prin procedura „exequator” înainte de a fi înregistrată