...

 Psihologia divortului

În timpul procesului de divorț, toate aceste reacții au loc în ambii parteneri. În acest articol, veți afla mai multe despre etapele divorțului și impactul acestora asupra fiecărui partener. Prima reacție la divorț Când sentimentele inițiale de șoc, frică și anxietate încep să treacă, cuplurile experimentează de obicei reacția de tristețe. După cum știm, a fi trist poate fi considerat primul semn de depresie. Potrivit Asociației Americane de Psihologie, această reacție poate începe încă din prima zi după despărțire și poate dura cel puțin până la trei luni.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Alabama, durata medie a acestei reacții a fost de nouă luni. Totuși, ceea ce trebuie să luăm în considerare este că primele zile după încheierea divorțului nu sunt la fel de rele ca primele săptămâni. Dacă nu vezi imediat rezultatul divorțului tău, nu-ți face griji, vei fi destul de curând. A doua reacție la divorț Primele zile ale reacției sunt de obicei caracterizate de furie.

 

Pierderea încrederii în sine – Etapa „S-a terminat și acum ce?”; Pierderea stimei de sine – Etapa „Ce acum?”; Procesul de recuperare – Etapa „S-a terminat încă?”;

Psihologii spun că fiecare etapă a divorțului este importantă pentru ca procesul de recuperare să aibă succes. Cu cât se parcurg mai multe etape, cu atât va fi mai ușor să continui într-un mod pozitiv și fericit. Cu toate acestea, este important să rețineți că trebuie să treceți prin fiecare etapă pentru a obține un rezultat fericit și de succes la divorț. Există o etapă care nu trebuie trecută cu vederea, etapa negării, deoarece aceasta este etapa în care oamenii au mai multe șanse să acționeze negativ față de proces.

Ei neagă că s-a întâmplat cu adevărat ceea ce s-a întâmplat, că relația s-a încheiat și divorțul este acum complet. Unii oameni reacționează în acest fel pentru că nu vor să facă față situației.

 

– definită de lege ca un decret, emis de o instanţă de judecată, care pune capăt căsătoriei; divorțul este alcătuit din două cuvinte: divorcee și divorce. Termenul divorțat descrie o persoană care este divorțată, în timp ce termenul divorț descrie o persoană care a obținut un divorț. Motivele divorțului – în divorț, există două tipuri de divorț:

1) Divorțul de comun acord (sau divorțul privat);

2) Divorț prin cererea soțului solicitant (sau divorț public). În acest caz, divorțul nu este precedat de emiterea unui decret de către instanța de judecată. Divorțul legal – În divorțul prin cererea soțului solicitant (sau divorț public), instanța emite hotărâre fără prezența ambelor părți; cu toate acestea, decretul trebuie să fie însoțit de hotărârea instanței de judecată.

 

 

Youtube

http://www.avocatdivort.ro

 

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.