Nume dupa divort

Nume-dupa-divort

 

Prin hotararea de divort instanta de judecata stabileste si cu privire la numele pe care sotii il vor purta dupa divort.

Cei doi soti trebuie sa hotarasca daca acela dintre ei care si-a schimbat numele de familie si-l va pastra si dupa divort sau va reveni la numele avut anterior.

Exista insa si posibilitatea ca pentru motive intemeiate (sotul este deja cunoscut cu acest nume intr-un anumit domeniu – artistic, juridic, literar, stiintific) numele dobandit prin casatorie sa poata fi pastrat chiar in lipsa unui acord intre soti.

La incheierea casatoriei prin divort, sotii pot hotara sa pastreze numele purtat in timpul casatoriei, insa pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soti sau de interesul superior al copilului, instanta poate incuviinta ca sotii sa pastreze numele purtat in timpul casatoriei, chiar in lipsa unei intelegeri intre ei.

Daca nu a intervenit o intelegere sau daca instanta nu a dat incuviintarea, fiecare dintre fostii soti poarta numele dinaintea casatoriei.

 

Youtube

http://www.avocatdivort.ro

 

Contact Form

(+4) 0745.095.893