...

Legea divorțului în Italia

Fostul soț este obligat să plătească fostei soții o sumă de bani care reprezintă capacitatea sa financiară, în timp ce fosta soție este obligată să asigure întreținerea copilului sau copiilor din uniune. Suma este în general egală cu 50% din venitul soțului și 75% din venitul soției și poate fi modificată dacă este mai mică sau mai mare decât această limită. În cazul copiilor minori, alocația poate fi mai mare decât 50% din limita de venit.

 

Fosta soție poate solicita alocație de întreținere dacă nu se poate întreține pe ea însăși și pe copiii ei sau dacă soțul refuză să o întrețină. Se calculează în raport cu capacitatea financiară a fostei soții. În trecut, fostul soț era obligat să plătească fostei soții alocația de întreținere chiar dacă căsătoria a fost desființată de comun acord sau de comun acord al soților.

Menținerea unei familii cu copii în Italia, când un cuplu se căsătorește, ei sunt obligați legal să aibă unitatea familială împreună. Adică până se despart. Când se întâmplă acest lucru, părinții trebuie să facă aranjamente pentru a-și păstra copiii.

În decembrie 2009, Parlamentul italian a adoptat o nouă lege care va înlocui actualul Cod civil. Noua lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013, iar Ministerul Justiției a publicat următorul rezumat al modificărilor pe site-ul său:

– valoarea minimă a indemnizației de întreținere este stabilită la 576 € pentru un cuplu cu copii,

– termenul de plată a indemnizației de întreținere este stabilit la un an și trei luni de la data divorțului (perioada maximă de timp a fost redusă la trei ani și trei luni);

– durata alocației de întreținere va fi determinată atâta timp cât fostul cuplu împarte copii și/sau locuiește împreună,

– a fost eliminată posibilitatea acordării alocației de întreținere de mai multe ori, –

a fost eliminată posibilitatea unei hotărâri judecătorești împotriva alocației de întreținere;

– s-a stabilit un timp minim de trei luni între cererea de alocație de întreținere și data divorțului. In plus, noua lege modifica procedura de obtinere a unei intretineri,

 

Ei trebuie să facă acest lucru în trei moduri:

Prima modalitate este ca ei să fie de acord cu un divorț. Adică trebuie să se despartă legal.

A doua modalitate este să facă aranjamente cu copiii lor. Aceasta include orice formă de aranjamente de locuit sau acorduri despre viitorul copiilor. Modul de a face acest lucru în Italia este prin ceea ce se numește „Consimțământ aranjat”.

Primul pas este ca ambii părinți să fie de acord cu instanța că sunt de acord cu copiii lor. Atunci instanța trebuie să decidă dacă sunt de acord. Dacă sunt, instanța va decide că au fost de acord. Ei vor trebui să decidă dacă doresc divorțul sau dacă doresc să locuiască în unități familiale separate.

 

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.