...

Impactul divortului asupra barbatilor

Cercetarile au aratat ca divortul este unul dintre cele mai dificile situatii prin care trece un barbat, avand un impact negativ semnificativ mai mare pentru barbati decat femei. Pentru barbati divortul este una dintre problemele emotionale cele mai grele si complicate. In ciuda faptului ca barbatii au o capacitate mare de adaptare la probleme in general, in cazul unor astfel de probleme barbatii au de obicei tendinta de a se izola pentru a nu arata oamenilor ceea ce simt. Un exemplu graitor in acest sens este acela ca rata de sinucidere pentru barbatii care se despart de sotiile lor este de pana la sase ori mai mare comparativ cu barbatii care nu sunt separati de sotiile lor. Se pare ca barbatii sunt mai putin dispusi sa se separe de partea emotionala, pentru ca atunci cand se intampla acest dezechilibru emotional barbatul devine mai putin capabil sa-si exprime sentimentele. Barbatul comunica cu sotia sa intr-un mod diferit atunci cand sufera de depresie, sentimentele reale al barbatului nu sunt exprimate intotdeauna in relatia cu sotia sa.

 

In urma unor studii au fost identificate cele mai frecvente efecte negative ale divortului asupra vietii unui barbat:

Depresie (frustrare): Cand un barbat isi pierde sotia si familia, totul pare ca se destrama in jurul lui, iar atunci cand se trezeste singur si nu exista nici un ajutor de la alta persoana incepe sa prezinte o stare de depresie. Barbatul se simte dintr-o data ca intr-o groapa din care nu poate iesi, se simte pierdut si incapabil de a-si controla sentimentele. In plus isi pierde interesul si motivatia, stare care afecteaza fiecare aspect al vietii sale si care in final poate duce la distrugere.

Furie:

Uneori barbatul se simte suparat pe anumiti oameni pe care ii considera vinovati de situatia creata, de starea lui de nervi si de durerea lui, aceasta furie determinandu-l sa aiba reactii si actiuni ciudate si neasteptate.

Pierderea stimei de sine:

La casatorie, barbatul si femeia isi fac o multime de promisiuni. Cand femeia se schimba dupa casatorie si simte ca nu il mai vrea pe sotul ei si vrea sa se desparta de el, barbatul isi pierde increderea in sine si se simte distrus.

Probleme pe plan profesional:

De multe ori se intampla ca divortul sa il faca pe barbat sa piarda pozitia profesionala, ii este mai dificil sa indeplineasca anumite sarcini de serviciu plus ca are senzatia ca toti cei din jurul lui il percep altfel. Tot felul de intrebari incep sa ii vina in minte: Ce cred ceilalti despre mine? De ce am pierdut familia? Daca o sa se comporte cu mine altfel? Va fi afectat respectul lor pentru mine? Toate aceste intrebari vor afecta psihicul barbatul din mai multe puncte de vedere.

Dificultatea de a avea incredere in femei:

Unul dintre cele mai frecvente efecte negative pe termen lung ale divortului asupra barbatului este dificultatea de a avea incredere in orice femeie intalneste sau incredere in orice alta persoana in general.

Desi pentru a depasi aceasta etapa din viata, barbatul ar avea nevoie de prezenta unor persoane in viata lui, totusi acesta va prefera sa nu mai aiba de a face cu o alta femeie, astfel incat sa nu se repete din nou aceeasi durere. Aceasta atitudine insa duce la lipsa de acces la noi relatii care ar putea sa-l ajute sa depaseasca mai usor aceasta etapa grea.

Ignorarea tatalui de catre copii :

Aceasta faza va fi mai dificila din punct de vedere emotional in cazul barbatului care are copii. De obicei, legaturile si contactul copiilor cu tatal este mai slab decat cel cu mama lor. Atunci cand are loc separarea, tatal s-ar putea afla in situatia de a fi uneori ignorat de catre copii sai, aceasta facandu-l sa se simta trist si deprimat.

Divortul este considerat una dintre sintuatiile cele mai dureroase si dificile cu care se confrunta barbatul, dar nu este imposibil de depasit acest stadiu. In cazul in care barbatul nu se lasa coplesit de noua situatie si de dificultatile inerente acesteia si are dorinta de a lua unele masuri pentru a depasi aceasta etapa, lucrurile se vor transforma in bine si viata lui va intra pe un curs normal.

 

Youtube

http://www.avocatdivort.ro 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.