...

Efectele divortului

Efectele divortului asupra femeii

efectele-divortului

Rezultatele indică faptul că femeile se adaptează mai bine după divorț. Bărbații sunt mai afectați de eveniment decât femeile.

Divorțul, pentru femei, duce la o mai bună adaptare la schimbări, dar pentru bărbați impactul asupra adaptării lor la parteneri și copiii lor după divorț este mai important. Bărbații se adaptează mai bine la recăsătorirea partenerilor lor decât la divorț. Bărbații sunt mai afectați de recăsătorirea partenerilor lor decât de divorț.

Recăsătorirea unui partener după un divorț este, pentru bărbați, o sursă de stres și probleme, în timp ce divorțul este o sursă de stres și probleme pentru femei. Studiile indică faptul că situația femeilor după divorț este adesea mai bună decât cea a bărbaților. În cazul unei relații care s-a bazat pe înțelegere reciprocă, aceasta se datorează faptului că femeia este adesea partenerul mai atașat, iar relația are adesea o intensitate emoțională diferită pentru cei doi parteneri.

 

Atunci când părțile nu se pot pune de acord sau sarcina instanțelor nu este atât de mare, durata divorțului poate dura câteva luni sau chiar câțiva ani. Cea mai bună modalitate de a vă proteja interesele în această perioadă este să apelați la o asistență juridică de specialitate. La momentul divorțului în această țară există două tipuri de divorț: a) Divorțul judiciar a) Divorțul judiciar Nu trebuie să confundați divorțul judiciar cu desfacerea căsătoriei.

Desfacerea căsătoriei este o formă specială a divorțului. Se referă la procedura de încetare a căsătoriei și drepturile de proprietate, nu privește durata divorțului. În cazul divorțului judiciar nu există alt tip de divorț în afară de divorțul judiciar. În celălalt caz, există și alte forme de divorț, care nu sunt divorțuri judiciare. Există divorțul fără culpă, divorțul de comun acord, divorțul de separare prin consimțământ.

Fata de terti, efectele patrimoniale ale casatoriei inceteaza de la data cand s-a facut mentiunea despre hotararea de divort pe marginea actului de casatorie sau de la data cand ei au cunoscut divortul pe alta cale.

 

Hotararea de divort care se pronunta pe baza acordului ambilor soti este definitiva astfel incat nu sunt posibile nici apelul, nici recursul, dar o astfel de hotarare poate fi atacata cu apel sau recurs numai in ceea ce priveste cererile accesorii divortului (cu privire la numele sotilor, la domiciliul copiilor minori, la pensie de intretinere etc).
Durata termenului de recurs este de 30 zile chiar si in cazul in care calea de atac nu priveste solutia data in divort, ci modul in care au fost rezolvate cererile accesorii.

In cazul in care partile nu au stabilit ca, dupa divort, sotia sa-si pastreze numele dobandit prin casatorie si nici nu exista incuvintarea instantei de judecata, ea urmeaza sa-si reia numele avut anterior.

O data cu desfacerea casatoriei inceteaza si regimul matrimonial ales sau regimul proprietatii devalmase asupra bunurilor, regim specific casatoriei.

 

Daca nu s-a solicitat si partajarea bunurilor comune odata cu cererea de divort, acesta impartire se poate solicita si ulterior (oricand).

Impartirea bunurilor comune la desfacerea casatoriei poate avea loc fie prin invoiala sotilor, fie pe cale judecatoreasca, atunci cand sotii nu se invoiesc asupra modului de partajare a bunurilor comune.

La impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei se stabileste intinderea dreptului de proprietate sub forma de cote parti ale fiecaruia dintre soti asupra bunurilor comune, in functie de contributia fiecaruia la dobandirea bunurilor commune, cat si la indeplinirea obligatiilor comune.

Stabilirea contributiei fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune se poate face prin orice mijloace de proba.

Patrimoniul supus impartelii este acel existent la data partajului, inclusiv contravaloarea bunurilor comune care au fost instrainate de catre unul din soti anterior cererii de partaj.

în ceea ce privește primele părți, efectele divorțului sunt efective de la data luării hotărârii de divorț pe certificatul de căsătorie sau de la data la care au trăit divorțul în alt mod. Soțul primei părți care dorește să obțină divorțul este obligat să dovedească, pe lângă existența căsătoriei, că soții locuiesc separat unul de celălalt timp de doi ani. În lipsa unei separări de drept, divorțul se poate pronunța numai în baza uneia dintre următoarele: * Soțul primei părți care dorește să obțină divorțul este obligat să facă dovada, pe lângă existența căsătoriei, că soții locuiesc separat unul de celălalt timp de doi ani. În lipsa unei separări de drept, divorțul poate se acordă numai pe baza uneia dintre următoarele: * O decizie judecătorească * Absența unul de la celălalt pentru o perioadă mai mare de șase luni

http://www.avocatdivort.ro

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.