...

Efectele divortului asupra femeii

În ultimele două decenii, cercetările asupra efectelor psihologice ale divorțului s-au extins considerabil. Multe studii asupra cuplurilor divorțate, precum și impactul divorțului asupra femeilor și bărbaților, au arătat că, pe termen lung, cuplurile divorțate sunt mai fericite decât cuplurile care nu au fost căsătorite niciodată, în multe privințe. Căsătoria este una dintre cele mai importante instituții ale lumii occidentale și una dintre cele mai frumoase. Dar în lumea modernă, este și una dintre cele mai instabile. Studiile au arătat că divorțul este foarte frecvent în majoritatea țărilor. Și în unele țări, cum ar fi Statele Unite, este mai frecventă decât oricând. Acest lucru a dus la o creștere dramatică a ratei divorțurilor în Statele Unite, unde un sfert din toate noile căsătorii se vor termina în divorț. În Uniunea Europeană, pe de altă parte, rata divorțurilor a rămas scăzută.

 

Autorul acestui studiu este interesat în special de influența pe care sistemele de sprijin social (de exemplu, familia, prietenii, colegii de muncă etc.) și practicile religioase o au asupra adaptării celor doi parteneri. Studiile făcute până acum au ajuns la concluzii contradictorii cu privire la adaptarea femeilor la divorț și a bărbaților la divorțul partenerului. Unele studii au sugerat că divorțul este mai devastator pentru femei decât pentru bărbați, în timp ce altele au sugerat că adaptarea la divorțul partenerului este similară la cele două sexe.

FEMEII CU SPRIJIN SOCIAL MINUT DUPĂ DIVORȚUL Acești cercetători au analizat impactul de a avea un partener de susținere și o rețea de sprijin de familie și prieteni asupra bunăstării psihologice a oamenilor după divorț. Ei au ajuns la concluzia că acei oameni cu o rețea de susținere după divorț erau mai fericiți decât cei care nu aveau rețea de susținere.

 

Poate divorțul să fie considerat o tragedie?

Dacă o persoană suferă de depresie, separarea și divorțul o pot declanșa. Vom arunca o privire asupra diferitelor efecte ale divorțului asupra femeii, familiei și asupra copiilor. În procesul de divorț, aflăm mai multe despre relația cu celălalt partener și cu părinții. Cauzele divorțului, în special separarea, sunt multe. Căsnicia ta este în pericol? Care sunt motivele despărțirii? Soțul tău se gândește la separare? Dacă separarea este voluntară, cum ne putem descurca cel mai bine? Divorțul înseamnă sfârșitul unei relații? Efectele divorțului asupra femeii sunt următoarele. Efectele divorțului asupra femeii Cum mă pot simți mai bine după divorț? Dacă aveți sentimente de tristețe și anxietate după divorț, este posibil să suferiți de o traumă a separării și să experimentați consecințele unui divorț. Sentimentele tale pot include o tristețe copleșitoare sau un sentiment de pierdere. S-ar putea să simți furie

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.