...

Durata divort

Durata-divort

Atunci când părțile nu se pot pune de acord sau sarcina instanțelor nu este atât de mare, durata divorțului poate dura câteva luni sau chiar câțiva ani. Cea mai bună modalitate de a vă proteja interesele în această perioadă este să apelați la o asistență juridică de specialitate.

La momentul divorțului în această țară există două tipuri de divorț: a) Divorțul judiciar a) Divorțul judiciar Nu trebuie să confundați divorțul judiciar cu desfacerea căsătoriei. Desfacerea căsătoriei este o formă specială a divorțului. Se referă la procedura de încetare a căsătoriei și drepturile de proprietate, nu privește durata divorțului. În cazul divorțului judiciar nu există alt tip de divorț în afară de divorțul judiciar. În celălalt caz, există și alte forme de divorț, care nu sunt divorțuri judiciare. Există divorțul fără culpă, divorțul de comun acord, divorțul de separare prin consimțământ. 2. Fără vină

Durata procesului de divort depinde in primul rand de conduita partilor si in al doilea rand de gradul de incarcare al instantelor de judecata.

Varianta cea mai rapida este cea in care partile sunt de acord asupra tututor aspectelor si in acest caz de cele mai multe ori este suficient un singur termen de infatisare in fata instantei de judecata.

In cazul in care nu exista acordul celor doi soti si se solicita divortul din culpa comuna, durata procesul este una relativ mica si presupune prezenta la  2 – 3 termene de infatisare, aproximativ 4 luni.

Daca se solicita divortul din culpa exclusiva a sotului parat, datorita probatoriului mai complex care trebuie administrat si o posibila conduita a partilor ceva mai inflexibila, durata procesului de divort va fi mai indelungata si, cel mai probabil, va implica mai mult de 4 termene de infatisare (peste 3 – 4 luni).

 

Youtube

http://www.avocatdivort.ro

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.