Divort din culpa

Divort-din-culpa

 

In lipsa unui acord al sotilor cu privire la divort se poate solicita pronuntarea divortului din culpa comuna sau divortul din culpa exclusiva a sotului parat.

In cazul in care se solicita pronuntarea divortului din culpa comuna, cererea de divort trebuie sa fie motivata astfel incat sa rezulte culpa ambilor soti la destramarea casniciei.

Cu privire la probele care trebuie administrate, in acest caz sunt suficiente inscrisurile si audierea unui martor comun.

In cazul in care se considera ca doar unul dintre soti este vinovat in mod exclusiv de vatamarea grava a relatiilor de familie astfel incat casatoria nu mai poate continua se poate solicita instantei divortul din culpa exclusiva a sotului parat.

In aceasta situatie trebuie sa va asigurati ca aveti probe suficiente pentru a sustine in fata instantei acuzatiile pe care i le aduceti sotului parat.

Probele pe care le puteti prezenta instantei sunt:

  • inscrisuri: documente care sa probeze sustinerile dvs; fotografii, declaratii, certificate medico-legale in caz de vatamari corporale si orice alte certificate medicale s.a.m.d;
  • martori: cel putin doi martori care sa sustina in fata instantei de judecata acuzatiile pe care i le aduceti sotului parat.

Divortul nu este considerat o sanctiune pentru sotul vinovat, insa culpa exclusiva a sotului reclamant la divort a fost apreciata in practica judiciara ca insuficienta pentru desfacerea casatoriei.

 

http://www.avocatdivort.ro

Contact Form

(+4) 0745.095.893