Cinci-convingeri-gresite-care-pot-duce-la-divort
Exista multe credinte si idei preconcepute care distrug casatoria. Prezentam in continuare cateva din aceste “credinte” si impactul lor asupra relatiilor de cuplu.
- Daca ai dubii cu privire la dragostea pentru partenerul tau inseamna ca ai gresit alegerea. Aceasta credinta este complet gresita pentru ca nu ai cum sa fii sigur de sentimentele tale tot timpul. Oricare dintre parteneri poate sa aiba indoieli in dragoste, din cand in cand si nu este un lucru inteligent sa pui actiunile sotului tau sub microscop tot timpul pentru a te asigura cat de mult il accepti si il iubesti.
- Trebuie sa simti pasiune si romantism tot timpul.
Romantismul si emotiile permanente apar numai in relatiile adolescentine si romanele de dragoste , insa dragostea adevarata este intre doi oameni care stau unul langa altul in viata si sunt dispusi sa faca sacrificii si se angajeaza sa fie sinceri si onesti unul cu altul. Casatoria trebuie sa se dezvolte pe o baza solida de respect, incredere, prietenie, comunicare, valori si o viziune comuna asupra vietii.3. Daca nu ti se face dor de sotul tau cand lipseste, inseamna ca “nu il iubesti”.
Aceasta credinta este de asemenea incorecta, sentimentul de dor puternic apare numai la inceputul relatiei maritale, apoi dragostea devine mai “rationala”.4. Daca il iubesti pe sotul tau trebuie sa petreci fiecare minut cu el.
Aceasta convingere foarte raspandita face parte din cultura “dragostei pentru adolescenti” care este destul de departe de adevarul iubirii mature.
Fiecare din partenerii unui cuplu care se respecta reciproc “este dornic” sa il protejeze pe celalalt indiferent daca este langa el sau nu. In multe cazuri, mai ales dupa casatorie, oricare dintre parteneri poate simti nevoia ”sa stea singur” ceva timp si cealalta parte trebuie sa respecte aceasta dorinta si sa ii dea partenerul sau suficienta libertate “sa sta cu el insusi”.
5. Relatia intima dintre soti trebuie sa fie minunata tot timpul “fiindca se iubesc”
Iata o alta convingere eronata si foarte comuna. Chiar cand exista dragoste, relatia intima poate sa nu fie al fel de placuta si dorita tot timpul. Ocupatiile zilnice, grijile, stresul il pot impiedica pe unul dintre soti sa se bucure “de moment”, facandu-l sa nu-si doreasca intimitatea.Putem concluziona din toate acestea ca mintea si emotiile ar trebui sa stabileasca de comun acord natura relatiei dintre soti pentru a ajunge la un echilibru care sa duca la o relatie de succes cu probleme minime.