...

Avocatura

A fost comparata, cu matematica, deoarece oamenii apeleaza la asistenta unui avocat cu diferite probleme, pe care trebuie sa le solutioneze cu profesionalism respectand intersele clientilor.

In exercitarea activitatii sale, care este una independenta si liberala, avocatul este un bun mediator, dialogul juridic poate avea efecte in cazul neantelegerii partilor, in acest sens el stabileste un echilibru intre parti si judecator. Relatiile dintre avocati trebuie sa fie bazate pe incredere, pe respect reciproc pentru interesul clientului, sa mentina si sa dezvolte cunostintele si competentele lor profesionale, astfel evitandu-se atingerea reputatiei profesiei.

In cauzele incredintate, fie ca sunt angajati sau din oficiu, sunt datori  sa trateze cu seriozitate fiecare speta, sa se prezinte la fiecare termen la instantele de judecata sau la organele de urmariei penala  ori la alte institutii, sa pledeze cu demnitate fata de judecatori si de partile din proces.

Dinamismul legislatiei romanesti, determina o permanenta instruire, studiul ocupa o mare parte din timp, dar avocatura este una dintre putinele profesii care mentine adrenalina din timpul luptelor justitiare, dar la final, victoria este cea care ramane ca si amintire.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.