...

Avocat partaj Bucuresti

 

Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei de cei doi soti, este o actiune ulterioara hotararii de divort, hotararii de a pune punct unei casatorii.

Partajul poate sa fie conventional sau judiciar. Noul Cod Civil prevede ca, regimul matrimonial al sotilor, este un factor determinant, deoarece in functie de optiunea aleasa, judecatorul va constata si va decide modalitatea legala de impartire, de partajare a bunurilor.

Un avocat partaj se recomanda in speta urmatoare:

O persoana inainte de casatorie a mostenit un bun imobil, o casa, in timpul casatoriei imobilul a fost imbunatatit, construindu-se o baie, bucatarie. In plus, intre timp persoana in cauza, a obtinut o suma de bani dintr-o mostenire, banii fiind investiti  tot in acea casa. Cazul genereaza doua intrebari: sotul va avea dreptul la banii obtinuti din mostenire, de catre sotie? Copii vor avea cota parte?

  1. Potrivit Codului civil, bunurile sau sumele de bani dobandite de fiecarea sot, sunt supuse regimului propriu, prin urmare, in speta noastra, bunurile achizitionate cu banii proveniti dintr-o mostenire, raman in favoarea sotului care a primit mostenirea.
  2. Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei, se va face doar intre cei doi soti, copiii nu au niciun drept asupra masei partajabile, doar in cazul decesului unuia dintre soti, acestia dobandesc calitatea de mostenitori legali.

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.