...

Avocat dreptul familiei

 

Dreptul familiei are ca obiect reglementarea raporturilor generate de institutia de baza a societatii, casatoria; aceste raporturi pot fi patrimoniale sau personale, ca domenii accesorii se desprind regimul matrimonial si protectia drepturilor copilului.

Casatoria este supusa conditiilor de forma, ce are ca scop asigurarea mijloacelor de dovada, primul pas il constituie declaratia  la starea civila, prin care amblele parti isi exprima vointa de a-si unii destinele.

Locul incheierii castoriei este in fata ofiterului de stare civila de la unitatea administrativa unde unul dintre soti isi are domiciuliul. Actele de stare civila, intocmite de catre autoritatile straine, cetatenilor romani, pot fi acte doveditoare in tara numai dupa ce au fost transcrise in registrele de stare civila romane.

Proba incheierii casatoriei este certificatul de casatorie, eliberat de autoritatea administrativa, insa instanta poate admite si alte acte, de exemplu in materie de mostenire, atunci cand o persoana nu poate sa faca dovada cu certificatul de casatorie, instanta incuviinteaza  si alte probe pentru stabilirea raportului de rudenie, in cazul nasterilor sau casatoriilor vechi, ce au avut loc in localitati necunoscute.

Divortul este modalitatea de desfacere sau de incheiere a mariajului si se poate realiza fie pe cale amiabila sau judiciara. Desi are repecursiuni asupra psihicului ambilor soti, actul divortului ramane ultima solutie de rezolvare a problemelor de cuplu. Complexitatea procesului, este alimentata de neintelegerile privitoare la partaj, impartirea bunurilor comune si custodia copiilor. Un avocat dreptul familiei va ofera consultanta juridica necesara pentru a avea garantia succesului.

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.